A lisztet egy tálban elvegyítjük a sóval és hozzáadunk 3 db tojást. Ráforgácsolunk 50 dkg hideg vajat és 6 ek hideg vízzel együtt gyorsan összedolgozzuk. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 óra hosszat.
A szűrőbe öntött paradicsomot lecsepegtetjük. A megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk és a fás végek eltávolítása után hosszában kettévágjuk. A paradicsomot és a leöblített, lerázott fűszernövények lecsipkedett leveleit finomra aprítjuk. A spárgát a felhevített olajon erős tűzön, adagonként megpirítjuk, és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A megmosott citromok héját és a sajtot lereszeljük. A ricottát alaposan összekeverjük a sajttal, a citromhéjjal, a maradék 5 db tojással, a paradicsommal és a zöldfűszerekkel, majd sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A maradék vajjal kikenünk egy 38 cm-es vagy két 26 cm-es kerek piteformát. A tésztát lisztezett felületen egy 42 cm-es vagy két 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk, a formá(k)ba fektetjük, és körben finoman a peremhez nyomkodjuk. Ezután sütőpapírral leterítjük, nehezéknek szárazborsót szórunk rá, és a legalsó sínen sütjük 18 percig. A szárazborsót a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, majd a tésztát rövid hűtés után megkenjük a ricottás masszával, és megrakjuk a sült spárgával. Végül a lepény(eke)t visszatoljuk a legalsó sínre, és 190 fokon készre sütjük kb. 45 perc alatt.
Megjegyzés
A kemény és zsíros, testes aromájú manchego sajtot kizárólag a La Mancha régió legelőin tartott juhok tejéből készítik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.