A lisztet összekeverjük 1/2 teáskanál sóval, belemorzsoljuk a vajat, és hozzáadjuk az 5 dkg reszelt sajtot. (Én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, hogy jól lehűljön, és ezután adtam hozzá a hideg vajat.) Ezután apránként hozzáöntjük a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
A ricottát (vagy krémes állagú túrót) ízlés szerint sóval, őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük, majd belereszeljük a füstölt sajtot, és alaposan összekeverjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután az alsó és felső harmadát behajtjuk, majd újra kinyútjuk. Ezt ismételjük meg háromszor.
Egy 25x10x7 cm-es sütőformát kikenjük vajjal, majd megszórjuk liszttel, belehelyezzük a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt10 percig a hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivett tészta alját villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.
A még langyos tésztára rákenjük a fűszeres-túrós tölteléket, majd kirakjuk a tetejét szeletelt paradicsommal, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
Ezután visszatesszük a sütőbe, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve olívaolajjal meglocsoljuk. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.