Mindkét csirkemellfilét egy éles késsel ketté vágjuk, hogy négy szép szelet húst kapjunk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A spárgát meghajlítjuk, majd a fás részt letörjük. Ezután alaposan megmossuk, lecsepegtessük, majd enyhén sózzuk, és borsozzuk. (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára)
Néhány szelet bacont lefektetünk úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd ráhelyezünk pár darab spárgát, rerre teszünk 2 szelet sajtot, majd egy szelet befűszerezett csirkemellfilét, végül még 1 szelet sajtot. Ezután mindkét oldalról ráhajtjuk a bacont, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk a tepsiben lévő, olajjal enyhén meglocsolt sütőpapírra. Mindegyik hússzelettel így járjunk el!
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Ameddig a hús sül, ízlés szerint készítünk hozzá köretet, pl. a krumplipüré jól illik hozzá, de az el is hagyható.
Megjegyzés
Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük mellé a sajtos-spárgás csirkemellfilét, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.