Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Stefánia vagdalt, gyümölcsteában párolt lilakáposztával recept
recept
Bonyolult

Stefánia vagdalt, gyümölcsteában párolt lilakáposztával

15 perc
6 adag
Megfizethető
2015. 12. 16.

Elkészítés

  1. A töltéshez való tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.
  2. A két zsemlét pár percre kevés tejbe, vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússal és a hagymákkal együtt.
  3. A darált húshoz hozzáadunk két tojást és az egészet, a fűszerekkel együtt, jól eldogozzuk.
  4. A tepsit, vagy formát, amiben a vagdaltat sütjük, kikenjük egy kevés zsírral és kiszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A hús felét leterítjük, megformázzuk, és sorban egymás után belehelyezzük a tojásokat, majd az egészet befedjük a hús másik felével, és szépen elegyengetjük, formát adunk neki. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, hogy ne repedezzen ki.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 1-1,5 óra alatt, először lefedve, majd félidő eltelte után, a fóliát eltávolítva, szép pirosra sütjük.
  7. Míg a vagdalt sül, addig elkészítjük a párolt káposztát. Ehhez először főzünk egy finom málnás, vagy erdei gyümölcsös teát, ami nem fekete tea alapú, és kevés cukorral beízesítjük. A lilakáposztát legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük.
  8. Egy tapadásmentes edényben a cukrot barnára pirítjuk, majd beletesszük a káposztát és felöntjük egy kevés balzsamecettel és a teából is öntünk hozzá egy keveset. Hozzáadjuk a köményt és megsózzuk kissé.
  9. Fedő alatt pároljuk, közben átkeverjük, és addig adagoljuk hozzá a teát, míg puhára nem párolódik a káposzta. Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízesítjük még egy kevés balzsamecettel.
  10. Miután a vagdalt megsült, a formában pihentetjük pár percig, hogy szépen szeletelhető legyen. Kínálhatunk mellé hagymás tört burgonyát, de csak a párolt káposztával tálalva is nagyon finom.
Megjegyzés
Ennek a hagyományos fogásnak a különlegessége az erdei gyümölcsteában párolt lilakáposztában rejlik, ami ezt az amúgy is nagyon finom köretet kellemes, málnás ízzel gazdagítja, ami nagyon jól illik a vagdalt fűszerességéhez.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Dinsztelt lila káposzta
Recept
Egyszerű

Dinsztelt lila káposzta

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Palma Pechy szerző profilképe

Palma Pechy

Klasszikus Stefánia vagdalt
Recept
Egyszerű

Klasszikus Stefánia vagdalt

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra
Recept
Egyszerű

Stefánia-vagdalt a húsvéti hidegtálra

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Stefánia szelet
Recept
Egyszerű

Stefánia szelet

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Stefánia vagdalt
Recept
Mester

Stefánia vagdalt

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Lilakáposztás-boros csirkecomb
Recept
Egyszerű

Lilakáposztás-boros csirkecomb

120 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Húsvéti Stefánia kosárka
Recept
Bonyolult

Húsvéti Stefánia kosárka

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
 Ági szerző profilképe

Ági

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.