A lasagne lapokat megfőzzük, leszűrjük, és félretesszük. Egy tálban öszekeverjük a túrót a porcukorral, a tejföllel és a tojással. Megszórjuk a mazsolával, a fahéjjal és a sóval.
Egy 17×25 cm-es hőálló tálat kikenjük vajjal. Az aljára teszünk 4-5 db tésztalapot. Megkenjük a töltelékkel, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét is megkenjük a töltelékkel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Az eredeti recept nem lasagne tésztából volt, de így gyorsan megvolt. Leírom a tészta hozzávalóit, ha valaki saját tésztát szeretne gyúrni. 50 dkg lisztet 3 db tojással és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, majd 20×10 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben kifőzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.