A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi borral, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hideg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztes felületen, kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és egy 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki belőle, majd a köröket kissé oválisra nyújtjuk. Ezután feltekerjük a roló formára, a tészta egyik végét lekenjük tojásfehérjével, a másik végét pedig ráhajtjuk, majd forró, bő olajban kisütjük. A tésztahengereket papírtörlőre szedjük, és ha egy kicsit hűlt, lehúzzuk a formáról.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, csillagcsöves vagy sima habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük a rolókat. Mindkét végébe nyomunk 1-1 db kandírozott cseresznyét vagy megszórjuk reszelt csokival. A végén mindegyiket megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Imádom ezt az olasz desszertet, de nem kell azért Olaszországba utazni, házilag is elkészíthető, és ugyanolyan finom, mint az eredeti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.