A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megkérgesítjük. Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé.
A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük a húsra. Meglocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort alá öntjük. Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pikáns céklás málna csatnit. A lilahagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük. Rászórjuk a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk. Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük. Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk. Hozzáadjuk a bort. Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.
A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
Tálaláskor a húst megszórjuk pörkölt dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit.
Megjegyzés
A sertés dió része, a comb legfinomabb része. A Receptet olvasónk küldte, köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.