A karalábét megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. A vöröshagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott karalábét, megszórjuk az apróra vágott kaporral és az ételízesítővel, majd még pár percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul.
A főzőkrémet simára keverjük egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, a levesbe csorgatjuk, felforraljuk, majd egy-két percig főzzük, mielőtt levennénk a tűzről. Az elkészült levest, tálalásig melegen tartjuk.
A karalábét és a sajtszeleteket egy kiszúróval egyforma méretűre vágjuk, majd a karalábét besózzuk, legalább egy fél órát állni hagyjuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Minden karalábéra egy sajtszeletet teszünk, majd beleforgatjuk lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba, végül zsemlemorzsába.
Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a bepanírozott sajtos karalábét, és szép lassan, néha átfordítva, szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
A karalábé sütés után roppanós marad. Amennyiben azt szeretnénk, hogy jó puha legyen, akkor először enyhén sós vízben főzzük félpuhára, hűtsük ki teljesen, majd úgy panírozzuk be, és rántsuk ki a sajttal együtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.