A darált húsba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felaprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és összegyúrjuk.
Kis gombócokat formázunk, a közepébe beletesszük a sajtot, újraformázzuk, és betekerjük baconnel, majd egy muffintepsi mélyedéseibe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, betoljuk a tepsit, és ropogósra sütjük a baconba tekert, sajtos húgombócokat.
Amíg sül a húsgombóc, addig elkészítjük a tejszínes bébispenót mártást: a fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd rádobjuk a spenótot, átforgatjuk, hogy kicsit összeessen, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk szerecsendióval ízesítjük. Pár percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük, és jól összekiforraljuk.
Megjegyzés
Itt a tavasz a spenót szezon felturbózva húsgolyóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.