A spenótot alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, és ízlés szerint felvágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát és pár percig pároljuk, hogy kellően összeessen. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és megfuttatjuk egy kicsit az újhagymával. Végül hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Alaposan összekeverjük, majd félig lefedve a serpenyő tetejét, pároljuk kb. 10 percig. (Közben többször keverjük meg, nehogy lekapja a spenótot.)
Amikor a spenót már kellően megpárolódott, kivesszük a felét, és hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
Ezután a spenótos-tejszínes pépet hozzáöntjük a megmaradt párolt spenóthoz, majd kevergetve főzzük pár percig.
A széles metéltet a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A spenóttal együtt tálaljuk.
Tálaláskor a kifőtt tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes spenótot. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.
A receptet és a fotót kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.