Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva beletesszük a feldarabolt paradicsomot, és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és kb 10 percig főzzük. Kihűtjük, majd összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felvert tojást, és a paradicsompürét, majd összegyúrjuk. (Ha lágy lenne a tészta, gyúrás közben hozzáadunk még egy kevés lisztet.) Ezután vékonyra kinyújtjuk, majd felvágjuk metéltnek.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy teáskanál ételízesítővel, majd hozzáadjuk az egész tojást és alaposan összegyúrjuk a masszát. Ezután nedves kézzel, kisebb gombócokat formázunk a masszából. Az olajat felhevítjük, és kisebb lángon kb. 10 percig sütjük benne a gombócokat, hogy szép színt kapjanak. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljenek.)
Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és pár percig főzzük, hogy a tejszínes szósz kellően besűrűsödjön. Ameddig a tejszínes húsgombóc készül, enyhén sós vízben, kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és a tejszínes gombóccal tálaljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor helyezzük tányérra a kifőtt, és alaposan lecsepegtetett tésztát, majd helyezzük rá a húsgombócokat, kanalazzuk rá a tejszínes-bazsalikomos szószt, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.