A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukor felét, és 10 perc alatt felverjük robotgéppel. Ezután a tejszínt is kemény habbá verjük. A cukros tojássárgákhoz adagoljuk óvatosan a maradék cukorral elkevert mascarponét, majd a felvert tejszínt és a felvert tojásfehérjét.
A kávét összekeverjük a vaníliás cukorral és az Amaretto likőrrel. A babapiskótákat egyesével, egy könnyed mozdulattal (csak az egyik felét) a keverékbe mártjuk, és az edény aljára sorakoztatjuk.
Ha egy sor kész, megkenjük a krémmel és megszórjuk kakaóporral. Így rétegezzük, amíg el nem fogy a krém és a babapiskóta. Végül néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Ha egy nagyobb üvegedényt használok 3 sor is kijön belőle, ha 2 kisebb üvegtálat használok, akkor 2 sor lesz. Este készítem, 1 éjjelen át pihentetem a hűtőben. Lehet hozzátenni darabolt diót, csokidarabokat, áztatott aszalt gyümölcsöt, de ezek nélkül is nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.