A káposztafejeket sós vízben előfőzzük, leveleit óvatosan leválasztjuk, a vastag szárrészét kivágjuk. A főzölevet félretesszük.
Az apróra kockázott vöröshagymát zsíradékon lepirítjuk. A fokhagymát aprítjuk.
A húsokat a szalonna felével ledaráljuk, hozzátesszük a lesütött hagyma felét, az aprított fokhagyma felét, a tojást, a rizst, a csombor felét, pirospaprikát, majorannát, sót, borsot, ételízesítőt. Végül a tejföllel lazítjuk a masszát.
Betöltjük a leveleket. A visszamaradt sülthagymához hozzákeverjük a pirospaprikát, fokhagymát, sűrített paradicsomot, babérlevelet, a maradék csombort, sót, borsot, ételízesítőt, és a megmaradt, fellaskázott káposztát. A visszatartott szalonnánkat is felszeleteljük.
Nagy fazékba rétegezünk: alulra a káposztanyesedék fele, erre jön a szalonna szeletek fele, majd az összes tölteléket rendezzük el, ismét rakjunk rá szalonnát, legfelülre pedig a káposztanyesedék kerül. Mindezt felöntjük az előfőzőlével, éppen, hogy ellepje. Nagy lángon főzni kezdjük, a forráskor visszavehetjük. A forrástól számítotva kb. 100 perc múlva ellenőrizhetünk egy tölteléket.
Ha főttnek véljük zsíradékkal, kukoricaliszttel, pirospaprikával rántást készítünk, és besűrítjük. További negyed órát csendes tűzön összefőzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.