A tököket hosszában kettévágjuk, kiskanállal kivájjuk a belsejüket, bedörzsöljük sóval, és állni hagyjuk.
2-3 evőkanál olívaolajon kb. 15 percig pirítjuk a húst, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd langyosra hűtjük.
Ezután beledolgozzuk az apró kockákra vágott hagymát, a 2 nyers tojást, a kockára vágott gombát és főtt tojást, az 1 percre forró vízbe dobott rizst, és a kenyérmorzsát. Jól összedolgozzuk, megtöltjük vele a kivájt tököket.
Egy jénai tálat kikenünk étolajjal, sorba rakjuk benne a tököket, és betoljuk előmelegített sütőbe. 250 fokon kb. 25 percig sütjük, ezután mindegyikre 1-1 evőkanál tejfölt, 1-1 karika paprikát és paradicsomot rakunk, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyik tetejére csipetnyi oregánó kerül.
Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
Megjegyzés
Mellé burgonyapüré és friss vegyes saláta illik. Hidegen és melegen is nagyon ízletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.