A tejet megmelegítjük és elkeverjük benne a kakaót. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a fehérjeport (édesítőt) és a chia magot. Állni hagyjuk legalább 2-3 órát, de még jobb, ha egész éjszaka. Időnként (főleg az első órában) nem árt megkeverni.
Minden hozzávalót a turmixgépbe dobunk, de használhatunk botmixert, illetve kézi habverőt is, majd simára keverjük. A magyaros palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk, ha nem megfelelő az állaga, pici tej vagy liszt hozzáadásával korrigálhatunk.
Egy tapadásmentes palacsintsütőt vékonyan kikenünk kókuszolajjal, felforrósítjuk. Két evőkanálnyi tésztát használunk egy darab palacsintához. Fontos, hogy a lángot közepes-alacsony fokozaton tartsuk. Amikor a szélük buborékosodni kezd, óvatosan elkezdhetjük megfordítani a palacsintáinkat. Én ezt egy szilikon lapáttal szoktam végezni, amit megkenek egy pici kókuszolajjal, így biztosan nem tapad hozzá a palacsinta. Körülbelül 6-8 palacsintánk lesz ebből az adagból. A kókuszliszt az idő előrehaladtával be fogja sűríteni a tésztát, így lehetséges, hogy higítanunk kell a tésztát, miközben sülnek a palacsinták.
A palacsintákból és a közben felszeletelt eperből tornyot építünk. A tetejét leöntjük a chia pudinggal és pár szem eperrel díszítjük. Szórhatunk rá kókuszreszeléket, darabolt mandulát, diót stb.
Megjegyzés
Nagyon finom, különleges reggeli, ami a különleges liszteknek és a chia magnak köszönhetően egészséges is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.