A tojásokat felhabosítjuk a kristálycukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet elvegyítjük a darált zabpehellyel, továbbá a kakaó- és a sütőporral, majd a tojásos elegybe szitáljuk, és alaposan összekeverjük az egészet.
A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ezután a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiszúrunk belőle 6 db kört.
Simára keverjük az áttört túrót a tejföllel, a citrom lereszelt héjával, valamint a por- és a vaníliás cukorral. Az így kapott krémet a tésztakörökre halmozzuk, és ráhelyezzük egy-egy felezett barackot.
Megjegyzés
Zabpehely
Magas rosttartalma révén segíti az emésztést, rendszeres fogyasztása pedig jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Felhasználható süteményekhez, panírozáshoz, rántás vagy habarás készítéséhez is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.