Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval, a cukorral és 1 citrom lereszelt héjával. A margarint kikeverem a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadom. A tésztát 30 percre hűtőbe teszem.
Közben kikeverem a krémet: a túrót egy villával összetöröm, kikeverem a tojássárgájával, a citromlével, a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan a túrós krémbe forgatom.
A tésztát vékonyra nyújtom, és beleteszem a tepsibe úgy, hogy az oldalára is felérjen. Megszurkálom egy villával, majd a szilva 2/3-át a tésztára rakom, rákenem a túrós krémet, és rárakom a maradék szilvát. Felmelegített baracklekvárral megkenem. 180 fokon kb. 70 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.