A tészta hozzávalóiból pogácsatésztát készítünk: A liszteket elkeverjük, megsózzuk, elmorzsoljuk a vajjal, elkeverjük a magokkal.
Mehet a közepébe a tej, amiben előzőleg felfuttattuk az élesztőt, majd annyi tejföllel, amennyit felvesz (ez nálam kb. másfél deci volt), puha tésztát dagasztunk.
Letakarva langyos helyen kelesztjük. Közben a zöldséget megpároljuk, fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal.
A túrót kikeverjük annyi tejföllel, hogy jó krémes legyen, picit sózzuk (óvatosan, mert a töltekék és a szalonna is sós!), majd beleforgatjuk a zöldséget és a felaprított snidlinget.
A tésztát kisujjnyi vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, ráfektetjük a baconszeleteket, megkenjük a túrókrémmel és a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük.
Felszeleteljük, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra melegített sütőben pirosasra sütjük. Vegyes főzelék mellé, vagy csak magában is nagyon finom!
Recept és fotó: Mandula
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.