A töltelék hozzávalóit egy tálban simára keverjük. A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk, hogy kb. 1 cm vastag héj maradjon.
A tejet langyosra melegítjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a cukrot. A zsemlék belét leöntjük 1-2 dl vajas tejjel, kicsit kinyomkodjuk és a töltelékhez adjuk, majd ezzel is kikeverjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat. A zsemléket megmártjuk a vajas tejben, és egymás mellé állítjuk a jénaiban. Elosztjuk bennük a tölteléket, meglocsoljuk a maradék vajas tejjel, majd mindegyik tetejére még néhány kanál tejfölt teszünk.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük (addig, amíg a zsemlék széle és a tejföl is itt-ott megpirul).
Ha nem szikkadt vagy majdnem száraz zsemléket használunk, akkor 10 percre toljuk be kb. 160 fokos sütőbe, hogy kissé ropogós legyen a héja, majd hűtsük ki. Kedvenc családi recept, a gyerekek is imádják, sűrűn készül :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.