A tojásfehérjét beletesszük egy keverőtálba, majd megszórjuk egy csipet sóval, és robotgéppel habbá verjük. Amikor elkezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a porcukrot, és addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Állandó keverés mellett először belecsorgatjuk az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül még 1-2 percig leverjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és a kemény habból egy nagyobb, és egy valamivel kisebb kört kanalazunk (a közepétől kicsit húzzuk a széle felé a habot, hogy egy kisebb mélyedés legyen). 100 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a habcsókokat, majd 60 percig szárítjuk. Lekapcsoljuk a sütőt, és csukott ajtónál hagyjuk még 30 percig száradni, mielőtt kivennénk a sütőből. Kivesszük a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A birsalmát meghámozzuk, félbe vágjuk, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, citromlevet facsaruk rá, és puhára főzzük.
Amikor a birsalma puhára főtt, hűtsük ki egészen, majd tegyük át egy szűrőbe, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután 3-4 evőkanálnyit botmixerrel pépesítünk, a maradékot félretesszük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, alaposanösszekeverjük, majd hozzáadjuk a birsalmapépet is.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként szintén hozzákeverjük a krémhez (csakis annyi habot keverjünk a krémhez, hogy megtartsa az állagát, és ne legyen folyós). Egy tálcára helyezzük a nagyobb habcsóklapot, majd rákanalazzuk a mascarponés birsalmakrém felét, majd rárakjuk az előzőleg lecsepegtetett, és félretett birsalma a felét, ráhelyezzük a kisebb habcsóklapot, majd rákanalazzuk a maradék krémet, és rakjuk rá a maradék birsalmát.
A csokoládét felolvasztjuk, majd rácsorgatjuk az elkészült pavlovára, és rögtön tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.