A pestóhoz a mandulát felhevített serpenyőben zsiradék nélkül, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük. A sajtot finomra reszeljük.
Magas falú keverőpohárban a pirított és ledarált mandulát a petrezselyemmel botmixer segítségével pürésítjük 5 ek olívaolajjal, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük.
A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk és csíkokra metéljük, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a megmosott és durvára vágott paradicsomot, majd néhány percig tovább pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Félretesszük.
A zöldbab gerincéről lehúzzuk a szálkát, és a hüvelyeket ferdén félbevágjuk. 10-15 perc alatt kevés sós vízben puhára pároljuk.
Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük.
A hagymás paradicsomos keveréket visszatesszük a tűzre, rottyantunk rajta egyet, majd ráöntjük a kifőzött tésztát és a párolt babot. Összekeverjük, ráöntjük a pestót, és még egyszer alaposan összekeverjük.
Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a zöldbabos-paradicsomos tészta házi pestóval:
Megjegyzés
Gyors és egyszerű tésztaétel házi pestóval készítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.