A cukkiniket megmossuk, a végektől megszabadítjuk, majd hosszában félbevágjuk és a magos részt kanállal vagy karalábévájóval kiszedjük.
A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A leforrázott paradicsom héját lehúzzuk, és húsát a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk. A darált húst összekeverjük az előkészített hagymákkal és paradicsommal, majd a kakukkfűvel és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kivájt cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, majd tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Felöntjük az alaplével, megszórjuk a reszelt sajttal és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre. Párolt rizs és paradicsomszósz illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.