A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgáját a tejjel simára keverjük.
Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel elkevert lisztet és az olajat, és összekeverjük. Végül a tojásfehérjehabot is óvatosan a masszához keverjük.
170 fokra előmelegített sütőben, egy kb. 35 × 35 cm-es tepsiben, sütőpapíron, kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végzünk.
Elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a pudingporral, és a tojássárgájákkal, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
Gépi habverővel a cukrot és a margarint simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt, a kettőt alaposan keverjük össze. A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet.
A tetejére 6 db tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd rákenjük a krém tetejére, és csokidarával és fahéjjal megszórjuk.
Megjegyzés
Bármilyen ünnepre, legyen az karácsony, húsvét, születésnap, melegszívvel ajánljuk ezt a finom süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.