A szószhoz a keményítőt simára keverjük 1 ek narancslével. A cukrot világosra karamellizáljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a maradék narancslét, valamint a tejfölt – vigyázat: spriccelhet! –, és kevergetve forraljuk a karamell feloldódásáig. Ezután belevegyítjük a feloldott keményítőt, majd egyet forralunk rajta. Végül a tűzről lehúzva beledolgozzuk a 3 dkg vajat és a citromlevett.
A palacsintához a lisztet elvegyítjük a porcukorral és a sóval, majd csomómentesre keverjük a tojásokkal és a tejjel. A megmosott és tetszés szerint meghámozott almákat a magház eltávolítása után kb. 4 mm vastag cikkekre vagy apró darabokra vágjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőt kikenünk kb. 1/2 dkg vajjal, és felforrósítjuk. Eloszlatunk rajta egy evőkanálnyi tésztamasszát, azonnal kirakjuk az alma negyedével, és addig sütjük, amíg az alma színt kap. Ezután megfordítjuk és készre sütjük, majd a serpenyőből tányérra csúsztatva melegen tartjuk. Az adagonként újra kivajazott serpenyőben a maradék tésztamasszából és almából ugyanígy további 3 palacsintát sütünk. A karamellszósszal meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.