Keverjük el az összemorzsolt élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek meglangyosított tejjel és 1 ek liszttel, majd tegyük meleg helyre. Szórjuk tálba a maradék lisztet és cukrot 1 tasak vaníliás cukorral, a citromhéjjal és kevés sóval együtt. Olvasszunk meg 5 dkg vajat, és hagyjuk hűlni. Dolgozzuk simára a lisztes keveréket a felfuttatott élesztővel, a tojással, a langyos olvasztott vajjal és a maradék tejjel, majd kelesszük meg.
Közben reszeljük le a meghámozott almát, és alaposan csöpögtessük le a megmosott mazsolát. Nyújtsuk ki a kelt tésztát lisztezett felületen kb. 7 mm vékonyra. Kenjük meg a maradék, megolvasztott vajjal, majd szórjuk meg egyenletesen a reszelt almával, a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
Tekerjük fel a tésztát, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Helyezzük az így kapott csigákat kivajazott tepsibe, kenjük meg a tetejüket kevés olajjal, majd kelesszük 15 percig. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, végül 180 fokon további kb. 15 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.