A margarint és a lisztet egy tálba rakjuk, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és összegyúrjuk. Veszünk egy 23x35 cm-es tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal, és kilisztezzük.
A tésztát kettéválasztjuk, kinyújtjuk, majd a nyújtófára tekerjük és belesimítjuk a tepsibe a tésztát, és a tetejét megszórjuk búzadarával, rákanalazzuk a kinyomkodott reszelt almát és a magozott meggyet.
Az almás meggy tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral, majd befedjük a tészta kinyújtott másik felével. A tetejét megkenjük a felvert tojással, végezetül villával megszurkáljuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Megvárjuk míg langyosra hűl , és ekkor fel vágjuk kockára,mert melegen nem lehet felszeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.