A szárazbabot beáztatjuk hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő majd. Főzés előtt leöntjük az áztatóvizet a babról, majd felöntjük kb. egy liter vízzel.
Hozzáadjuk a sót, a babérlevelet, majd félpuhára főzzük. Amikor a bab már félpuhára főtt, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot, majd puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át, beleöntjük a levesbe.
Ezután óvatosan összekeverjük, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig. Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.
Megjegyzés
Szárazbableves és aszalt szilva! Együtt nagyon, de nagyon finom, mindenkinek csakis ajánlani tudom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.