A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és kb. 15 perc alatt félig puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A darált húst összegyúrjuk a kakukkfűvel, a sóval, borssal és a frissen zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát, és ismét jól összedolgozzuk.
Egy deszkát beborítunk folpackkal. A baconszeleteket pici fedéssel egymásra rakjuk. Az ízesített darált húst egyenlő rétegben elterítjük a baconcsíkokon. Az egyik végén egy vonalban ráhalmozzuk a brokkolit a húsra és enyhén megsózzuk.
Végül a folpack segítségével feltekerjük a fasírtot. Kicsit megtekerjük a végeit és akár 1 nappal sütés előtt már a hűtőben tárolhatjuk.
Sütés előtt levesszük róla a folpackot és egy tűzálló tepsibe rakjuk. Figyeljünk arra, hogy alulra kerüljön az az oldala, ahol a baconszalonnák összeérnek! Fedetlenül körülbelül 60 percig sütjük a sütőben 180 fokon. Sült zöldségekkel vagy hagyományosan krémes krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzés
Körülbelül 10 vastagabb szelet készül belőle! A fasírtot szinte mindenki kedveli ilyen-olyan formában! Most ezt az átlagos fogást egy apró csavarral ünnepélyessé tettem. Extra tipp: Egy kicsit cifrázhatjuk még ezt a fasírtot, ha 15 dkg reszelt sajtot keverünk a húshoz és 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk a brokkolit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.