A lereszelt almát összekeverjük a cukorral, és 15 percig hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk, az almalevet félretesszük. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a kinyomkodott almát, és párolni kezdjük a fahéjjal.
Közben az almalében elkeverjük a vaníliás pudingport, majd a párolódó almához öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, megszórjuk a darált dióval, majd a szélére halmozzuk az almás tölteléket, és óvatosan felcsavarjuk.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját is külön-külön felverjük egy villával.
A rétes rudat először lekenjük a tojássárgával, 15 percig hagyjuk állni, majd a tojásfehérjével is lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.