A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, majd rátesszük az őrölt paprikát, és elkeverjük a hagymával.
Beleöntjük a paradicsomlevet, és még kb. 0,5 liter vizet, majd az ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk. Forrás után a cukrot is beletesszük.
Pár perc múlva, amikor az ízek jól összeforrtak, levesszük a tűzről és átszűrjük, hogy a hagyma ne maradjon benne.Visszatesszük a tűzre, és amint forrni kezd, hozzáadjuk a tésztát.
5 perc után, amikor a tészta megfőtt (néha meg kell keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára), levesszük a tűzről, és melegen, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Ha véletlenül víz ízű lesz, akkor jó, ha van otthon egy kis sűrített paradicsom vagy plusz paradicsomlé, hogy korrigálni tudjuk a hibát, de többnyire fűszerekkel is meg lehet oldani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.