A megtisztított szárzellert és a sárgarépát nem túl vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymagerezdet kés pengéjével megroppantjuk. A húst nagy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és fokhagymát, valamint a babérlevelet és a szemes borsot. Felöntjük a borral és 1 l vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, erős tűzön felforraljuk. Ezután fedő nélkül, közepes tűzön főzzük kb. 90 percig, majd a lében hagyjuk teljesen kihűlni.
A megmosott citromot félbevágjuk, és a közepéből kivágunk néhány vékony karikát a díszítéshez. A maradékból kifacsarjuk a levet. A tojást és a csíraolajat egy magas falú keverőpohárban botmixerrel habosra keverjük, majd apránként beledolgozunk 2 ek olívaolajat.
A lecsepegtetett tonhalat és a finomra aprított szardellafilét a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Végül a hús főzőlevével mártás sűrűségűre hígítjuk, és beleforgatjuk a lecsepegtetett kapribogyót. Citromlével, esetleg egy kevés sóval ízesítjük.
A főzőléből kiemelt húst lecsepegtetjük, és vékony szeletekre vágjuk. Adagonként tányérokra rendezzük, egy kevés tonhalas mártást merünk rá, és citromkarikával díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.