Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk.
Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymakarikákat. Hozzáadjuk a krumplit, és kissé megpirítjuk. Beleforgatjuk a borsót, és néhányszor megkeverve 5 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
Közben egy másik lábasban felforralunk 1 l vizet. A tojásokat megmossuk. Beleteszünk egy merőkanálba héjastul 1 db tojást. Belemártjuk a forró vízbe 10 másodpercre. Kiemeljük, a tojást kivesszük, a merőkanalat pedig visszatesszük a vízbe. Óvatosan beleütjük a merőkanálba a megmelegített tojást, és 2 percig főzzük. Ezután lecsepegtetjük, és tányérra tesszük. Ugyanígy elkészítjük a többi tojást is.
A levest a buggyantott tojással, a felcsíkozott sonkával és egy kevés snidlinggel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.