Egy lábasban feltesszük melegedni a zsírt és a mézet. Amikor gyöngyözik, rátesszük a lereszelt lilakáposztát, fűszerezzük, sózzuk, és ráöntjük az almaecetet is. Egy fedővel letakarjuk, majd rázó mozdulatokkal összekeverjük a lábas tartalmát. Alacsony tűzön hagyjuk párolódni, és 10 percenkéntmegrázogatjuk. A fedőt ne vegyükle, mert a gőzre, ami bent van, szüksége van a káposztának.
Amíg a „káposztatészta” párolódik, elkészítjük a carbonárát. Egy serpenyőben feltesszük a zsírt a felkarikázottújhagymát, az átpasszírozott fokhagymát, és a felkockázott szalonnát. Közepes lángon hagyjuk egy kicsit összesülni, de figyeljünk, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Amikor a szalonna már kissé összetöpörödött , felöntjük a kókusztej 2/3-ával. Óvatosan sózzuk, a szalonna sósságától függően, borsozzuk, és reszelünk rá egy kis szerecsendiót ízlés szerint.
A maradék kókusztejet kikeverjük a tojássárgájával, és amikor a serpenyőben a szalonnás rész már bugyog, félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojásos kókusztejet. Amikor jól elkevertük, 1-2 percre, alacsony fokozaton visszatesszük főni, és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik.
Az elkészült káposztát tányérra tesszük, majd a tetejére halmozzuk a carbonara feltétet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.