Kivajazunk egy sütőformát és kevés grízzel megszórjuk. A megmaradt vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Lereszeljük 2 citrom héját, 5 citrom levét kifacsarjuk. A joghurtot a tojásokkal, 10 dkg cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral összekevert gríz kerül bele, végül alaposan összekeverjük.
Beleöntjük a formába, és 180 C-fokon, a középső sínen 40-45 percig sütjük, míg szép arany színű lesz a teteje.
Közben 2 dl citromlevet 2 dl vízzel és 20 dkg cukorral egy lábasban felfőzünk, és 5 percig fedő nélkül forraljuk. Langyosra hűtjük, majd a megsült még forró süteményre azonnal ráöntjük.
A süteményt a formában hagyjuk lehűlni, majd felkockázzuk, vagy süteményformával kiszúrjuk és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.