A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffinsütőformát kibélelünk muffinkapszlikkal.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a vajat, a tejet, a tejfölt, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mákot. Alaposan elvegyítjük.
Egy nagyobb gumispatulával a száraz hozzávalókat is a többihez adagoljuk, és összevegyítjük őket. (Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!)
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kapszlikban, és kb. 20 percig sütjük, amíg a formákban kellően megdagad, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem tapad-e rá a tészta. Ezután egy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a citrom frissen facsart levével. (Szükség szerint adhatunk még hozzá citromlevet, sűrű, de könnyen önthető mázat kell kapnunk.) Az így kapott mázzal egyenként meglocsoljuk a muffinok tetejét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a mázat, így kínáljuk a muffinokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.