A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkét kívül-belül megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. A citromokat megmossuk és félbevágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük és lerázzuk, majd a leveleket a 4 ág kivételével lecsipkedjük és finomra aprítjuk.
Két fél citrom levét közvetlenül a csirke hasüregébe nyomjuk. Ezután a csirkét megtöltjük a kifacsart citromhéjjal, valamint az 1-1 tk sóval és őrölt borssal megszórt zöldfűszerágakkal. A csirke lábát konyhai zsineggel összekötjük, a szárnyát a háta alá hajtjuk. A bőrét megkenjük 3 ek olívaolajjal, majd bedörzsöljük 1-1 tk sóval és őrölt borssal, valamint az aprított zöldfűszerrel.
A maradék olajjal kikenjük egy lehetőleg öntöttvas sütőtál alját. Belefektetjük a csirkét, majd elrendezzük körülötte a megtisztított salottákat és a maradék fél citromokat. A forró sütőben sütjük 15 percig, végül 180 fokon további kb. 45 percig. A vele sült salottával és citrommal együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.