A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 8-10 percig főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben kb. 5 perc alatt ropogósra pirítjuk az olajon a bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és üvegesre pirítjuk.
A zöldségeket egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük, megfűszerezzük, majd rárakjuk a hagymát és a bacont. Rálocsoljuk a tejszínt, majd a reszelt sajttal megszórva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (érdemes az első kb 15 percben alufóliával lefedni). Kivesszük a sütőből, és néhány percig pihentetjük. Ropogós zöldsalátával kínáljuk.
A bacon mellé rakhatunk pár kolbászkarikát, és a tetejére szórhatunk magokat (szezám, lenmag stb.). Ha fagyasztott zöldséget használunk, annak kb. 5 perc főzés is elég. Addig sütjük, míg a sajt szép színt kap, és bugyogni kezd az alja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.