Feltesszük a vizet a tésztához egy kis sóval és olívaolajjal. Amíg melegszik a víz, illetve fő a tészta, elkészítjük a szószt.
A cukkiniket meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk. A megtisztított és péppé nyomott fokhagymát kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, 1 kiskanál szerecsendiót adunk hozzá, és fedő alatt pároljuk (kb. 15-20 perc). Amikor nagyjábol megpuhult a cukkini, hozzáadjuk a főzőtejszínt, és sűrűre főzzük (kb. 3-5 perc).
A kész tésztát leszűrjük, ráborítjuk a szószt, összekeverjük, és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon egyszerű, gyors és nagyon ízletes.
Elég sok sót, borsot és szerecsendiót felvesz, érdemes megkóstolni , és a végén fűszerezni a szószt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.