A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Meghintjük a cukrokkal, fűszerekkel, elkeverjük a keményítővel és egy pitesütő tálba tesszük.
A tésztához elkeverjük a száraz alapanyagokat, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat és az egészet elmorzsoljuk. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük és a vajas liszthez adjuk, majd fakanállal kidolgozzuk a tésztát.
Két evőkanállal vagy vizes kézzel kisebb halmokat formázunk a tésztából és szépen kirakjuk vele a szilva tetejét és megszórjuk a mandulával. Nem kell hermetikusan, de azért mindenhová jusson.
170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, enyhén felvert tejszínnel egyszerűen fejedelmi!
Recept és fotó: Mandula
2024.06.13.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.