A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztához a lisztet, az írót, a cukrokat, a vajat, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel simára dolgozzuk. A tésztát 3 részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot elvegyítjük a fahéjjal.
Egy doboz alakú formát kibélelünk sütőpapírral. Az aljára nyomkodunk egy adag tésztát, és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával. A tészta szélét kicsit felhúzzuk, majd a tölteléket betakarjuk egy újabb adag tésztával, és megszórjuk a fahéjas cukor második harmadával. Az egészet betakarjuk a maradék tésztával és megszórjuk a maradék fahéjas cukorral.
Végül az uzsonnakenyeret az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. A ráolvadó fahéjas cukor ropogós kérget képez rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.