Az almatöltelékhez meghámozzuk az almát, apró darabokra vágjuk, és egy fazékbe tesszük. Hozzáadjuk a fehérbort, ízlés szerint kristálycukrot, fahéjat, őrölt szegfűszeget, és közepes lángon megpároljuk.
A máktöltelékhez a darált mákhoz hozzáadjuk a felforralt bort, a cukrot, a narancshéjat, ízlés szerinti mazsolát és reszelt csokoládét.
A diótöltelékhez a darált dióhoz hozzákeverjük a cukrot, a forralt fehérbort, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mazsolát.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 5 részre osztjuk, és a hagyományos gáztepsinél kisebb méretűre nyújtjuk. A tepsi aljára egy adag kinyújtott tésztát teszünk, és megkenjük szilvalekvárral. Ezután rátesszük a második lapot és a diós tölteléket, erre kerül a harmadik lap és a máktöltelék, majd a negyedik lap, amit megszórunk pici zsemlemorzsával, rásimítjuk az almatölteléket, végül beborítjuk az ötödik lappal.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, és gázsütőben, 140–150 fokon 1 óra alatt sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.