A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát kibéleljük a sütőpapírral, kikenjük 1 dkg vajjal, és egyenletesen rászitáltjuk a porcukrot.
A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverünk 1 db villával pürésített banánt, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává keverjük, és a végén hozzáadjuk a lecsepegtetett joghurtot.
3 db banánt meghámozunk, függőlegesen félbevágjuk, és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefelé fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk és elsimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosra hűtjük, a rácsra fordítjuk, és teljesen kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.