Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat az édesítővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, meglocsoljuka citromlével, és alaposan összekeverjük.
A darált diót, a kókuszreszeléket és a sót összekeverjük a fahéjjal, majd hozzáöntjük a tojásokhoz. Belekeverjük az almát is.
Egy kerek szilikonformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, majd 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
Miután a sütemény széle megpirult és a massza is szilárdabbá vált, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Xilit porral meghintbe tálaljuk.
Megjegyzés
Gluténmentes diós sütemény cukormentesen és tejmentesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.