Egy nagy edényben vizet melegítünk, amiben a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a bolognai mártást. Egy fej vöröshagymát megpucolunk, és apró kockákra vágjuk. Felforrósított serpenyőben a hagymát megpároljuk egy kevés olajon. Miután a hagyma megpirult, rátesszük a darált húst.
A húst fűszerezzük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Miután a hús teljesen megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy csipet cukrot, a bazsalikomot és az oreganót, majd összeforraljuk.
A ragut egy kevés vízzel higítjuk, hogy ne legyen olyan sűrű. Megkóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük.
A kifőtt tésztát leszűrjük, majd átmossuk hideg vízzel. Ezután a bolognai ragu háromnegyedével összekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük.
Miután a tepsiben elegyengetjük a tésztát, a maradék bolognai ragut is ráöntjük, majd rárakjuk a laktózmentes tejfölt, végül rászórjuk a lereszelt sajtot. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, hogy a tetejére rápiruljon a sajt.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk picit hűlni, majd tálaljuk.
Megjegyzés
Én úgy szeretem, ha jó szaftos, ezért a bolognai ragut sok vízzel öntöm fel, így sütés közben a tészta nem szívja be az összes vizet. Fontos, hogy a tésztát ne főzzük meg teljesen, a közepe kicsit maradjon kemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.