A lekapargatott, megmosott sárgarépát lereszeljük. A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, megtörölt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük.
Mindegyiket körbetekerjük 1-1 szelet bacönnel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk, és a tekercseket 10 perc alatt körös-körül megpirítjuk.
A vörösborral, 1 dl vízzel és a borecettel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Fedő alatt, közepes hőfokon, kb. 20 percig pároljuk. A tejföllel csomómentesen elkevert keményítővel behabarjuk, felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
A tekercseket tálra fektetjük, egy kevés mártással leöntjük, és petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.