A mandarinokat lehéjazzuk, gerezdekre szedjük. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk. Elrendezzük őket egy akkora tepsiben, amiben a húsok is elférnek, majd meghintjük fahéjjal. (Nem kell túl szellősen, mert elég kicsik lesznek, mire megpuhulnak.)
A kacsaszárnyakat bedörzsöljük sóval és borssal, és a gyümölcsökre fektetjük. Köréjük locsolunk 2 dl vizet, és befedjük alufóliával. 160 fokos sütőbe toljuk kb. 3 órára. A kacsát folyamatosan ellenőrizzük, akkor van kész, amikor a kést könnyedén bele tudjuk szúrni.
Közben a krumplikat is megsütjük. A sima burgonyát egészben tesszük egy tepsibe, az édeskrumplikat félbevágva. Utóbbit megsózzuk, megborsozzuk, és a tetejére teszünk pár rozmaringlevelet. A kacsa fölé toljuk a sütőbe, puhára sütjük. Az édesburgonyának kb. fél óra kell, a sima krumplinak 1 óra. (Minden sütési idő sütőfüggő, figyelni kell, mikor puhul meg.)
Közben az összenyomott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
A megsült édesburgonyát kikaparjuk a héjából, a vajjal összetörjük (nem kell teljesen simára), és megsózzuk, ha szükséges. Az egész burgonyákat még forrón hosszában bevágjuk, belenyomunk egy darabka vajat, kicsit megsózzuk, megborsozzuk, és a pürével együtt melegen tartjuk.
Amikor kész a kacsánk, levesszük róla a fóliát, 230 fokra tekerjük a sütőt, és ropogósra sütjük a bőrét. (Ezalatt az alatta keletkezett szaft is besűrűsödik.)
Tálaláskor a sült gyümölcsből és az édesburgonya-püréből is a tányérra szedünk. Mellérakjuk a sült kacsaszárnyat, a héjában sült krumplit, és a tetejére kanalazunk a tejfölből. Petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés
Saját ötlet alapján készült, egy hideg téli napra tökéletes ebéd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.