A sütőporral elkevert lisztből, a tojásokból és tejből nyújtható tésztát gyúrunk, majd 2 kis cipóra osztjuk. Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héját, és rövid ideig állni hagyjuk.
A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal lekenjük, így még tovább nyújtjuk szép vékonyra. Újból lekenjük olvasztott vajjal, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. A másik tésztánál is így járunk el.
Egy tepsit kikenünk vajjal, rátesszük a tekercset, majd ismét lekenjük olvasztott vajjal. A tejet kikeverjük a vaníliás cukorral, és a tekercsekre öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejet teljesen felszívja (kb. másfél óra, alsó-felső sütésen). Sütés közben egy fóliát teszünk a tekercsre, hogy ne égjen meg. Melegen kínáljuk, porcukorral meghintve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.