A megmosott tököt negyedeljük, és a magok eltávolítása után hámozatlanul vékony cikkekre vágjuk. A megmosott almákat négyfelé vágjuk és a magház kivágása után vékonyan felszeleteljük. A meghámozott gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát felkockázzuk. A felforrósított vajon mindet puhára pároljuk, majd sóval, a birsalmazselével és a csilipehellyel ízesítjük. Felöntjük az almaborral, valamint az alaplével, és fedő alatt, mérsékelt tűzön forraljuk kb. 20 percig.
A tejszínt a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szegfűborssal és némi borssal együtt lágy habbá verjük. A levest az edényben botmixerrel pürésítjük, majd igény szerint szitán áttörjük. Végül a levest adagonként tányérokba merjük, és a fűszeres habbal, valamint a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.