Először elkészítjük a húsgombócokat: a meghámozott hagyma felét nagyon apróra vágjuk. A megpucolt sárgarépát reszeljük durvára. Egy evőkanál olívaolajat teszünk a serpenyőbe, belerakjuk a hagymát és a reszelt sárgarépát. Meghintjük sóval, és folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük 2-3 perc alatt. Felaprítjuk a petrezselyem- és zellerzöldet, összekeverjük, és a keverék felét rászórjuk a megdinsztelt hagymás répára.
Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást (én külön pohárba szoktam feltörni a tojást, majd hozzáadni), beletesszük a megdinsztelt hagymás répát, ízesítjük a paprikakrémmel, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal. Nedves kézzel jól összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk, és egy tányérra rakjuk. Ha korábban elkészítjük, és betesszük a hűtőbe egy-két órára, akkor összeérnek az ízek.
Egy lábasba beletesszük a paradicsomsűrítményt, hígítjuk ugyanannyi vízzel, ízesítjük maradék zöldfűszerkeverékkel, beletesszük maradék hagymát (én a végén ki szoktam a hagymát dobni belőle), a paprikaszeleteket, sózzuk és cukrozzuk. Amikor felforr, belerakjuk a kis gombócokat, és megfőzzük kb. 20 perc alatt.
Közben a serpenyőbe, amiben a hagymát dinszteltük korábban, beleöntjük a maradék olívaolajat, erre rárakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Egy pohár hideg vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a gombócokhoz, és összeforraljuk. Lobogó sós vízben megfőzzük a spagettit, és máris tálalhatjuk. Végül megszórjuk a parmezánnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.