A meghámozott krumplikat egészben majdnem készre főzzük, majd félbevágjuk őket és a közepüket óvatosan kikapargatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket.
Az apróra vágott hagymát világosbarnára dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a kockákra vágott bacont, majd folyamatos kevergetés mellett a darált húst is kissé lepirítjuk az olívaolaj hozzáadásával.
Belekeverjük a tejfölt és a tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, borssal és a szerecsendióval.
A félbevágott, kivájt burgonyákat megtöltjük a darált húsos keverékkel, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Megjegyzés
Tálaljuk zöld salátával, majonézzel és paradicsommal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.